Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin canipı nöbet, yangın kapıları çoğu kez özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış kapısı adına bina daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince bâtınyapısı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı daha buna destelı olarak elan ucuz olmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil sarhoş olmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasar çizim, ekseriyetle her seviyede veçhe bileğustalıktiren bir sıra açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve dar veya sıkerke alanlarda kayranın dişi bir şekilde kullanılmasını sağlar.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara akla yatkın biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın huzurıdüzen firmalar yangın kapısı deney raporlarına da ehil olmalıdır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı doğruca itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü Kanat gestaltsında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç mahsus bu aparat az çok fonksiyonel ve kabahatsiz olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın durumunda insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen Yangın Kapısı bir müddet ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedarik etmek kucakin kullanılmaktadırlar.

Kanat skorsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir malzeme ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page